Korkutucu gelebilir ama ağzın tamamen yeniden zirkonyum yapılandırılması , eksik veya sorunlu dişlerin yerini alan bir tedavi için kullanılan bir terimdir. Dişler kullanımdan veya taşlamadan yavaş yavaş yıprandığında veya yaşla birlikte bozulmaya başladığında bazı rekonstrüksiyon biçimleri gerekli olabilir. Bir hasta, çürümüş veya çatlamış, kırılmış veya başka şekilde hasar görmüş dişlerden muzdarip olabilir. Tamamen eksik olan dişler de rekonstrüksiyon tedavileri ile değiştirilebilir.

Table of Contents
Tam Ağız Rekonstrüksiyon Türleri
Bir kişinin uygulayabileceği beş ana tedavi vardır. Bazıları sadece dengesiz dişleri kapatırken, diğerleri bir gülümsemeyle boşlukları doldurabilir veya tüm diş kemerinin yerini alabilir. Bir hastanın hangi tedaviyi seçeceği dişlerinin durumuna bağlıdır. Çoğu tedavi ön dişleri onarmak için kullanılabilir.
Taçlar
Tam ağız rekonstrüksiyonunun belki de en yaygın türü olan diş kronu, doğal bir dişin üzerine yerleştirilen bir kapak veya örtüdür. Kronlar, bir dişin içten çürümesi veya hasar görmesi durumunda kullanılır. Çatlamış bir diş, taç dişeti tamamen kapladığı için bir arada tutulabilir ve stabilize edilebilir. Bir hasta, diş hekiminin muayenehanesinden ayrı bir laboratuvarda yapılan geleneksel bir kuronu veya ofiste yapılan aynı gün bir kuronu tercih edebilir.
Köprüler
Diş köprüsü, eksik dişin yerine geçen bir tür kurondur. Köprünün tamamı üç krondan oluşuyor. Bir taç boş alana otururken, diğer ikisi boşluğun her iki tarafındaki dişlere tutturarak yerine sabitler.
Kaplamalar
Bunlar dişin ön tarafına yerleştirilebilen ince kapaklardır. Kaplamalar çoğunlukla dişin ön tarafındaki çatlakları veya çatlakları gizleyerek bir gülümsemeyi eski haline getirmek için kullanılır. Ayrıca, kaplama hastanın doğal diş rengiyle eşleştiğinden, dişler arasındaki boşlukları düzeltebilir ve diş renklenmesini kapatabilirler.
İmplantlar
Diş implantları diş yüzeyinin ötesine geçerek köke ulaşır. Bir diş eksikse, diş implantı yerleştirilir ve onun yerine çene kemiğine sabitlenir. İmplantlar bazen protezleri veya köprüleri desteklemek için de kullanılır.
Protezler
Hem tam hem de kısmi protezler aynı anda çok sayıda dişin yerini alabilir. Bir hastada hala bazı doğal dişler kalmışsa, kısmi protezler kullanılabilir. Bununla birlikte, dişlerin çoğu eksikse, tam protezlere yer açmak için geri kalanı çekilebilir. Protezler, bir kişinin ısırığını ve gülümsemesini onarmaya yardımcı olur. Protezler için teknoloji, tamamen doğal görünen yapay dişler sağlayarak gelişmeye devam ediyor.
Sonuç
Tam ağız rekonstrüksiyonuna nereden başlayacağınızı bilmek göz korkutucu ve kafa karıştırıcı olabilir. Bir hastanın ağzındaki sorunları tam olarak anlamak, doğru çözümü bulmanın ilk adımıdır. Bir hasta, bir diş hekimi ile rekonstrüksiyon hakkında tartışmaya başladığında, başarılı bir restorasyona doğru bir yolculuğa başlayabilir. Günümüz diş teknolojisi ile, eksik veya yontulmuş ön dişler nedeniyle kimsenin kendini bilinçli bir şekilde gülümsemeye ihtiyacı yoktur.